Târgu Mureș, Județul Mureș, România: șoferul de la Relaxa, teoriile, și de ce aproape toți pensionarii în vârstă sunt niște lași și niște ticăloși.

Eu am fost 8 luni șofer la Ceaușescu. De acolo am învățat din toate domeniile, îmi zice plin de mândrie șoferul de la taxi Relaxa, un pensionar.
Știu că există, de exemplu, din ’45 fonduri militare care nu au fost mișcate, știu că țările din Occident au stocuri mari de mâncare care trebuiesc rulate, de aia acum Olanda dă țărilor din est mâncarea asta veche de 10 ani ca să aibe loc pentru alta, știu că anume s-a inventat Covidu’ pentru reducerea populației mondiale, știu că de aia s-a inventat vaccinul, că este o moleculă în el, din asta nucleară, și te manipulează după aia sentimental și vă spun eu, e o șmecherie și cu Migu’. Plus că vor să scape de noi, pensionarii.

-Nu se poate domne’ să cadă două în același loc. Și ăsta și elicopteru’.
Manevrele îs clare. Totul e regie NATO, masoni, CHINA, Rusia. Rulaju’ fondurilor neatinse din ’45. România trebuia să stea dracului pe curu’ ei și să-i lase deoparte pe jigodiile astea de la NATO. Ceaușescu a știut la cât e ceasu’. Trebuie lăsată o felie și Rusiei. O felie din lume. Adică cum totul într-o parte!?
-V-am spus! și aici a urlat una de a acoperit radiou’. Eu am fost șofer la Ceaușescu, am dus cu mașina generali, ingineri mari, grei… ăia meserie domne nu ăștia de astăzi… și ăia mi-au zis : un obuz de tun și un avion nu cade niciodată ambele în același loc, nea Vasile. Io îi respectam și ei pe mine la fel. Dacă trebuia să rezolv ceva apelam la ei. Așa am băgat copilu ‘n servici. Așa am avut de toate. Eu nu am dus lipsuri. Băieți buni. Plus că… și aici șoferu’ nu își mai putu duce gândurile mai departe căci telefonul mobil îi sună.
-Da. Să termin și vin. Acum? Bine acum. Stai să notez pe ceva. Bine nu mai notez. Am înțeles. Țin minte. Știu, Când ajung atunci aduc și aia. Să intru și pe acolo? Intru! Las tot și merg acolo. Aia fac! Convorbirea se încheie.
Ducându-și mâna greblă prin păr, șoferul parcă vru să arate lumii adevărata problemă în care aceasta, cu el la un loc cu tot, se scaldă. Nu mai conta nimic din toate cele spuse până atunci. Nu mai era atitudinea sfătosului, atitudinea pensionarului comunist ajuns în capitalism, al nostalgicului incapabil să se adapteze, nu mai era mândria de laș, așa cum sunt mulți lași astăzi, părinții noștri la propriu până la urmă, aproape toți cei care pentru o rudă de salam, o bucată de carne sau o ladă de Pepsi, au girat un sistem ce încă e pe metereze… Cu toții, indiferent de profesie, nu au vrut să protesteze, nu au vrut să se sacrifice. De la omu’ de serviciu, tâmplar, bucătăreasă și până la dascăl, medic sau inginer cu toții s-au dat cu sistemu’.

-Era nevasta, domne, îmi zise el mai departe. De ceva timp e foarte nervoasă și nu te mai poți pune cu ea…Totul trebuie să se facă exact cum vrea ea…Javra!

Am coborât la Gară și parcă, deși vroiam să merg într-o direcție anume, bine stabilită, acum aș fi ales orice tren care să mă scoată afară din Lume.
E interesant, și aici mai merge adăugată și asta, cum oamenii care știu tot felul de teorii, care simt că li se pregătește ceva, care cred că judecă, care nu vor să fie manipulați și au impresia că au reușit, sunt taman ăia care la primu’ apel al muierii lasă tot și răspund cu Da! Am înțeles! Vin imediat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: