Cimitir Remetea, Târgu Mureș : în care una, deși se știe că nimănui nu’i place să muncească și lumea dacă ar putea nu ar mai munci defel, se laudă cu cât lucrează ea.

-Stai liniștită dragă și nu te mai stresa atât’, îi spuse femeia uneia la telefon, încă ușor jenată de faptul că sunetul mobilului a abătut asupra ei toți ochii oamenilor prezenți la un priveghi.

Tipă bine, cam la 40 de ani, la fel de bine dichisită pentru acest eveniment, undeva la limita dintre vulgar și normal, atentă la orice detaliu care i-ar fi putut deranja ținuta țiplă, mulată, aceasta reuși să atragă și privirea bărbaților ce săpau groapa mortului pentru care mulțimea adunată în cimitir jeluia cel puțin la nivel teoretic. Când o văzu de acolo din groapă, primul își întrerupse dizertația despre muierile din zonă, al doilea, cu berea în mână și cu lopata ‘n ailaltă își linse buza de sus, iar cel de-al treilea, un țigan, zise că de ce plm mai săpăm gropi pentru morți dacă pe ușa paznicului de la cimitir scrie că nu mai sunt locuri.
Dată mai într-o parte, fără a observa privirile oamenilor opriți din lucru’ la groapă, femeia a continuat :
-Uite, dacă vrei să știi, astăzi e singura zi din ultimele două luni în care nu mă găsești la firmă și îți mai spun ceva, în lumea mea, chiar dacă e vară, și în această perioadă se muncește, oamenii lucrează din greu, încearcă să fie mai profitabili și sunt conștienți de asta. Bine? Te pup! Încă o dată îți spun să stai liniștită și să îți vezi de treabă. Pa!

Vizibil încântată de cele spuse, dar fără a crede o iotă din ele, femeia intră din nou în rândul oamenilor ce asistau la priveghi exact în momentul în care un pui de căprioară, un ied, ieși în marginea pădurii și cu un salt impecabil sări superb peste primul mormânt din zona sinucigașilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: