Hotel Parc, Târgu Mureș : deși eram ferm convins până acum că sâmbăta, dacă e soare, devine o zi ideală pentru a muri, ei bine nu e așa

Într-un un ziar local știrile anunță că Primăria va construi în zona hotelului “Parc” o parcare, deoarece în acel loc există trei instituții ale statului, iar angajații, adică bugetarii, nu au unde să își parcheze mașinile. Despre contribuabili nimic.

Într-un alt articol dintr-un ziar central, autoru’ scrie clar și concis că fiecare bugetar la alegeri vine după el cu cel puțin trei voturi, al muierii, al amantei, al lui, al mamei sau al tatălui dacă mai trăiesc, al copilului sau copiilor dacă ăștia au 18 ani, așa că nimeni în veci, din elita politică, nu va avea tupeul necesar pentru a duce o reformă pe capul lor. E ca în cărțile lui Ivo Andric când marele narator iugoslav scria despre Bosnia, despre elita ei coruptă, despre toate tentativele de reformă administrativă eșuată. E totul ca un cuțit ucigaș înfipt până dincolo de prăsele în trupul oamenilor ce mai speră ceva ca fraierii.
Pe pagina de Facebook al unui alt ziar local, e anunțată deschiderea unui salon de înfrumusețare local, la parterul unui bloc, de pe unul din cele două bulevarde principale ale orașului. Pe modelul marilor inaugurări din domeniul artei, culturii sau arhitecturii, s-a cântat la violă, violoncel și vioară. Cvartetu’ nu a fost complet, dar pe cine a deranjat asta, atâta timp cât din imagini, doamnele și domnișoarele prezente la inaugurare păreau a fi în al nouălea cer?
Zâmbesc și ies pe balcon fix atunci când la TV anunță că o mare criză financiară ne pândește, dar autoritățile se fac că nu știu nimic, deși ar mai avea timp de manevre.
Afară e totuși o zi ideală de sâmbătă, cu mult soare și cu mult verde. Simfonia mașinilor de tuns iarba, al aspiratoarelor și al bormașinii vecinului se împletesc perfect, formând de această dată cvartetul cu un “Porcule!” auzit din apartamentul celuilalt vecin. Uneori, într-o sâmbătă ca asta, ideală, însorită, vine primăvara și tot așa, uneori, cu o sâmbătă din asta luminată de soare se gată toamna și speri că iarna nu te va răpune. Ba mai mult, la cât e de frumos afară, îți vine să crezi că sâmbăta e ziua ideală în care ai vrea să mori. Dar acum nu e cazul…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: