Arminius barbarul: de la eliberatorul Germaniei la una dintre cele mai frumoase coregrafii de pe o arenă sportivă

„Fără îndoială, el a fost eliberatorul Germaniei. În lupte, succesul nu era mereu de partea lui, dar în război el rămânea de neînvins. A trăit 37 de ani, dintre care 12 ani a fost conducător. Triburile de barbari îl cântă și astăzi.”- istoricul, Tacitus.

Romanii l-au numit Arminius până în anul 8 d.Hr. I-au oferit grad militar în armata imperiului pentru faptele sale de arme, dar mai ales, i-au acordat mult râvnita cetățenie romană, Cu toate acestea, spirit neîmblânzit, tânărul prinț din marele neam germanic al cheruscilor, nu putea sta în umbra nimănui. Reunește, într-o singură armată triburile germanice, iar el revine la numele său de botez, Hermann. În toamna acelui an, în pădurile din zona Rinului, măcelărind trei legiuni romane și necruțând pe nimeni ce însoțea aceste trupe, indiferent că este vorba de femei sau copii, acesta oprește expansiunea romanilor pe teritoriile triburilor germanice, granița Imperiului roman rămânând la Rin și Dunăre.

“Pe 12.01.2019, aproximativ 45.000 de suporteri au fost prezenți la meciul de hochei din prima liga germană (DEL) între Kölner Haie și Düsseldorfer EG, disputat pe Müngersdorfer Stadion, arena echipei de fotbal FC Köln
Mesajul afișat de fanii echipei din Köln se poate traduce: “De peste 2000 de ani, glorie și onoare pentru Köln/Bătălia de la râul Rin va fi mereu viața noastră”.
Sursa: paginile de Facebook Ultras World și La Gioale

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: