Operațiunea Piatra Cetii: Oamenii sunt nebuni

11846673_10155879879000177_5492470962075728187_n
Piatră Cetii, văzută de pe șoseaua națională, ce leagă Teiușul de Alba-Iulia. Foto: Alin Borgovan

Dusterică, astăzi am fost mândru de tine. Cred că sunt printre puținii oameni, care vorbesc cu mașinile lor.Printre puținii oameni care recunosc acest lucru. Te-ai ținut mândru, după o mașină, cu adevărat…ei bine, tre’ să recunosc… mai scumpă ca tine.  A fost și puțină nebunie, dar mai trebuie din când în când şi din asta.

Am fost mândru de tine,  că m-ai dus ca vântul până la Teiuș. Exact, locul ăla, unde odată, se încrucișau o grămadă de trenuri. Locul ăla, unde odată, era o fabrică de zahăr. Cum? Locul unde odată curgea un râu. Hai măi Dusterică! Îți arde de glume. Ala era un film, iar aici, încă mai curg râuri.

Dusterică, la Teiuș, odată prin anul I, în loc să ajung la Cluj, la facultate, m-am dat jos și am încurajat echipa de fotbal CIL Blaj. Juca cu Rapid CFR Teiuș și vroia să intre în…C. Era să și luăm bătaie pe acolo. Dar, până la urmă am scăpat și ne-am îmbătat feciorește, în podu’ gării din Cluj. Era un bar tare fain acolo. Cred că ne-au bătut ăia din Teiuș la fotbal.Parcă mi-am și spart borcanul de murături, când am urcat în tren. Cum ce mașină? Tren fratele meu…

 

Măi Dusterică, cum stau eu aici lângă tine și îți povestesc vrute și nevrute. Ăștia nu mă mai așteaptă și urcă fără mine pe chiatră.

Băieții ăștia de la Dacia, ăștia care te-au făcut pe tine, mașină mă!, au un concurs. Un concurs tare, în care îți dau patru cuvinte, o expresie cu care să începi,  iar tu trebuie să le îmbârligi cumva să scoți o poveste. O poveste atractivă și faină, altfel nu are cum să fie…poveste.

 

Am scris și eu vreo patru până acum. Cu una am și câștigat o carte de la ei și sper să mă calific mai departe, în marea finală, spre marele premiu.

Hai să ți-o spun pe aia, cu care am câștigat o carte. Începea cu …

Mă bucur că ți-a plăcut, iar acum, că tot rămâi iarăși jos, până ne întoarcem noi, de pe dealurile astea, îți dau eu patru cuvinte, o expresie cu care să începi,  iar când cobor, o să te las să îmi povestești tu povestea ta. Dacă îmi place, promit că o să mai vin aici. Deocamdată, e a treia oară, într-un an, iar anul, încă nu s-a sfârşit… Deci, să vedem…are unu’ pe care îl cheamă Billy Currington o melodie. Îmi place mult. Se numește People are Crazy, adică Dusterică: Oamenii sunt nebuni. Tu, fiind un vorbitor nativ de limbă romănă, cu un uşor accent, fin, de parfum  franţuzesc, nu prea înțelegi engleza…Nu mai trebuie să îmi amintești

Începi deci,  cu Oamenii sunt nebuni, folosești cuvintele Piatra Cetii, Frunze, Ceață și Veselie , apoi vezi ce îți iasă. Când cobor, sunt curios să o citesc…

Drumuri Bune, Drumuri de Poveste!

 

Piatra Cetii

Localizare: Masivul Trascău

Acces:  Drumul Judeţean, care străbate valea Pârâului Galda, Jud Alba. Între Teiuş şi Alba-Iulia, din drumul naţional, se ramifică DJ 107 K, care străbate valea Pârâului Galda. Până la locul unde începe traseul nostru, străbatem localităţile: Galda de Jos, Mesentea, Galda de Sus, Poiana Galdei.

Traseu Pârâul Cailor-Cătun Tecşeşti-Piatra Cetii-Cătun Răicani­-coborâre în drumul judeţean

Pârâul Cailor-Cătun Tecşeşticruce galbenă, aproximativ 2 ore, până în cătunul Tecşeşti. Traseul începe din drumul judeţean, între localităţile Poiana Galdei şi Modoleşti. La un moment dat, pe sensul de mers, spre Întregalde, pe partea dreaptă, avem stâlpul indicator. Marcaj excelent

Cătun Tecşeşti-Piatra Cetii– triunghi roşu-aproximativ 1 oră

Piatra Cetii- Cătun Răicani­ (coborâre)-tot triunghi roşu-30 min

Cătun Răicani-Drum Judeţean-1 oră de mers-bandă roşie

În momentul în care aţi ajuns în drumul judeţean, mai aveţi 300 m, până la locul de unde aţi pornit în traseu, stâlpul cu cruce galbenă.

 

4 thoughts on “Operațiunea Piatra Cetii: Oamenii sunt nebuni

Add yours

 1. Foarte fain! Am fost in spatele vostru pe traseu, cel putin pana pe piatra Cetii.Din poze vad ca ati fost mai norocosi ca noi cu ceata , noi nu am mai vazut nimic .

  Liked by 1 person

  1. Ce traseu ati urmat? Erati cu Transporter-ul de jos? 🙂
   Am avut un mare noroc, deoarece, am prins acel moment cand ceata s-a napustit asupra noastra. Era ba clar, ba ceata. Foarte frumos a fost 🙂
   Esti pe facebook?

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: