Dacian Nisipeanu-Vremuri bune, vremuri de poveste!

 În competiţie :)

Daci, în competiţie 🙂

Cu siguranţă Dacian Nisipeanu este un personaj aparte al vieţii dusteristice mureşene. Om de birou, notar de profesie, dar un remarcabil filozof al dreptului, cum singur se caracterizează, a fost pata de culoare din cadrul grupului. Iubea întâlnirile la “gura sobei”, unde era în stare să filozofeze despre Dacia Duster, ore în şir, stârnind amuzamentul asistenţei şi invidia celor care se preocupau de aspectele generale ale off-road-ului şi anume  problemele  tehnice. Într-un continuu vârtej emoţional, despre o alegere nu prea inspirată a proprii maşini (aşa considera el), a trecut de la extaz la agonie.

Sus, tot mai sus
Sus, tot mai sus
Aniversare Dacian
Aniversare Dacian

O vreme, nu a fost mulţumit deloc de faptul că avea 4×4, fiind hotărât să treacă la versiunea cu tracţiune  4×2, după care nu tracţiunea a fost problema ci motorizarea, varianta pe benzină, nesatisfacându-i pofta de putere, 🙂 făcându-l să opteze pentru o motorizare diesel…asta în cazul în care reuşea să vândă actualul Duster pe benzină, in varianta 4×4. Da, avea dreptate, nu foloseşte decât foarte rar modul 4×4.

Într-un superb început de toamnă, deasupra satului Pănet, Jud Mureş. Dacian Nisipeanu..
Într-un superb început de primăvară, deasupra satului Pănet, Jud Mureş. Dacian Nisipeanu..

Mesean de nadejde, a rămas în memoria colectivă cu câteva vorbe de duh…nu ii plăcea culoarea albă , iar în mometul în care un baiat din Târgu Mures şi-a luat Duster, normal, alb 🙂 şi a venit să ni-l prezinte, al nostru Dacian a concluzionat amar pentru acel baiat: “parcă arată ca pasta de dinţi” 🙂

Pentru el exista întotdeuna trei variante: să vândă benzinarul, să nu vândă benzinarul, sau să nu facă nimic din tot ce îşi propunea. Toate variante gândite şi rostite de el, în acelaşi moment.

La Şinca Veche...cuvintele sunt de prisos :)
La Şinca Veche…cuvintele sunt de prisos 🙂

Ieşirile nu le-a prea onorat, normal pe undeva, forţa din off-road nu se potrivea cu firea boema. Atât cât a fost, a fost pata de culoare, persoana în jurul căruia se aduna si se răsfira grupul..dar totuşi, a fost omul care a venit să mă ajute, când un balot de sarmă mi s-a încolăcit în jurul cardanului sau când sătul să stau acasă am dejantat un cauciuc şi nu aveam la mine..cheie de roţi. 🙂

El, face parte indiscutabil din categoria oamenilor spirituali, atât la propriu cât şi la figurat, greu de ghicit, dar foarte uşor de strunit. Un om remarcabil, cu un spirit care va dainui peste coclauri. Iubeşte natura, chiar dacă nu recunoaşte, în felul său, iar off-road-ul îl are în sănge, chiar dacă, din nou, nu recunoaşte, grija faţă de maşină fiind mult prea mare.

Dacian Nisipeanu…un filozof al Duster-ului şi al voii bune!…un camarad de excepţie 🙂

2 thoughts on “Dacian Nisipeanu-Vremuri bune, vremuri de poveste!

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: